АККОН СД България ООД

е създадена през 1991 г. и се специализира във внос и продажба на едро на: заключващи системи, строителен и мебелен обков, каси и сейфове, трезори, трезорни врати, дебаркадери, специализирано банково оборудване местно производство и внос. От 2010 г. команията стартира партньорьорство с KABA Austria за механични заключващи системи, а през 2015 г. вече е основен парньор на KABA group Switzerland за България с цялото портфолио на KABA. АККОН разшири дейността си към големи стройтелни проекти и решения за сигурност от високо ниво. От 2015 г е основен партньор на dormakaba group. През 2019 АККОН СД от събирателно дружество се преобразува в капиталово АККОН СД България ООД и се ребарандира. От 2017 г започва сътрудничество с британската компания Footfallcaм – световен лидер в системи за измерване и анализ на клиентопотока в различи обекти и в близост до тях, като през 2019 г внедри такава система във всички офиси на Райфайзенбанк България.

Наши клиенти са Парламентът, Министерски съвет, държавни агенции, банки, инвеститорски и строителни фирми, производители на врати и метални изделия, магазини и складове за железария, ключарски ателиета и ключари.

Дистрибуторска мрежа във всички по-големи градове. Осъществяваме и продажби на дребно от нашите два магазина.

От 2018 година започнахме разработка на интелигентни системи за сигурност  , предимно смарт брави и устройства. Предложихме различни смарт продукти и решения на българския пазар.

2021 година беше нашата юбилейна година , в която обновихме изцяло онлайн присъствието  и създадохме нашия дискусионен и обучителен  клуб за партньори ASD BG CLUB.

2022 година започнахме изграждана на партньорска мрежа за дистрибуция и сервиз на интелигентни смарт брави ASD и други наши продукти  ,  в цялата страна. Всички партньори преминават обучение и в портала ние ги листваме с техните контакти , услуги и компетенции.

Всички партньори има привилегията да използват платформата eshop.asdbg.com , за продажби на техни клиенти без да инвестират в собствени такива и да разполагат с цялата складова наличност при нас, като своя без да влагат финансов ресурс.

Официален представител и оторизиращ орган на GERDA Sp. z o.o. за България!