Tokoz е бранд на Tokoz ltd e създадена през 1920 г. в Чехия и произвежда вече над 100 години механизми за сигурност. Благодарение на огромния опит в това поле компанията днес е авторитетен производител на заключващи системи и устройства не само в Чехия но и в много drugi страни сред които е и България. АККОН СД България ООД е единствен вносител на продукти Tokoz в България .

Основно предимство на заключващите устройства е многогодишна надеждна работа на открито. Това е постигнато чрез дисков кодов механизъм и липса на пружини в него. Така катинарите Tokoz работят безпроблемно на дъжд сняг и замърсяване от 100 години и са предпочитани от клиентите не само за тази устойчивост , но те са и с много високо ниво на сигурност при това на изключително достъпна цена за продукти произведени в Европа. Дисковата система използвана в катинарите много години води до разрдаботка на такъв кодов механизъм и за ключалки ( патрони) за врати и шкафове. Така се ражда системата с 3 патента патрони TOKOZ PRO с невероятно ниво на сигурност и надеждност с 5 години гаранция.

Нови продукти базирани на система TOKOZ PRO са ключалки за търговски ванове и бусове . Ключалки за „закотвяне” на мотоциклети. Заключваща система „X SAFETY BOX” с висока сигурност и взломоустойчивост заместваща класическите катинари за портални ,оградни,складови, гаражни врати.