GERDA e бранд на GERDA Sp. z o.o, създадена през 1987 г. във Варшава, Полша. Работи в областта на технологии за механична безопастност. Още със създаването си има високата цел продукцията на фирмата GERDA да отговаря на най-високите стандарти за качество. GERDA обърща внимание на това, че при безопастността няма компромиси и поддържането на професионални консултанти, качественият монтаж и постоянен сервиз са най-важните условия за безопастността на нашите клиенти.
Основните продукти под бранда GERDA са „ Антивзломни брави и врати”
В България GERDA се представлява официално от фирма АККОН СД България ( АСД БГ) ООД.
АСД БГ ООД извършва:
1. Внос и дистрибуция на продукти GERDA, изграждане на дилърска и сервизна мрежа
2. Оторизира центрове за продажба и сервиз на продукти GERDA. Издава и отнема сертификати за : Продажба на оригинални продукти , монтаж, изработка на дубликати на ключове .
3. Води регистър на всеки ( HS) продукт със сериен холограмен номер GERDA , на кой дилър е продаден. Това е превенция срещу злоупотреби с права на дилъри и сервизи ( например копиране на ключове преди продажба на продукт ).
4. Администрира регистъра https://www.gerda.bg/ . Това е най-важният инструмент за сигурност на High Security ( HS) продути GERDA. В него потребителите на продукти и услуги GERDA HS могат да открият надеждна информация за сертифицирани центрове за продажба и сервиз в България плюс персонално сертифицирани техници за монтаж или изработка на дубликати на ключове.